- 250 g étcsokoládé (cukormentes), én Belga étcsokoládét, stevia édesítőszerrel használtam
- 125 g kókuszzsír/olaj
- 6 db tojás
- 4 ek nyírfacukor, vagy cukor pótló, én Sukrin Gold-ot használtam
- 0,5 dl rum
- reszelt citromhéj
Sukrin Gold |
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Kevés vizet felteszünk forrni, ez a vízgőzhöz szükséges. Nagy keverőtálba beletesszük a darabokra tört csokoládét és a darabokra vágott vajat, és felolvasztjuk. Levesszük a gőzről, és néha-néha megkeverjük (hogy ne legyen forró), míg elkészítjük a többi hozzávalót.
2 tálat előkészítünk. 4 toját szétválasztunk. A sárgájához belütünk még két egész tojást.
A sárgájához tesszük a reszelt citrusfélét és 2 ek cukorral habosra keverjük. Majd belekeverjük az olvasztott csokoládéba. (A csoki ne legyen forró!)
Felverjük a fehérjét félig, majd beletesszük a maradék cukrot, és kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a csokoládés-sárgájás keverékbe.
A kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük, és kisütjük. Sülés közben szépen feljön, de kivétel után beesik a középső része. Nem kell megijedni, mert mindig ilyen.
Kevés vizet felteszünk forrni, ez a vízgőzhöz szükséges. Nagy keverőtálba beletesszük a darabokra tört csokoládét és a darabokra vágott vajat, és felolvasztjuk. Levesszük a gőzről, és néha-néha megkeverjük (hogy ne legyen forró), míg elkészítjük a többi hozzávalót.
2 tálat előkészítünk. 4 toját szétválasztunk. A sárgájához belütünk még két egész tojást.
A sárgájához tesszük a reszelt citrusfélét és 2 ek cukorral habosra keverjük. Majd belekeverjük az olvasztott csokoládéba. (A csoki ne legyen forró!)
Felverjük a fehérjét félig, majd beletesszük a maradék cukrot, és kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a csokoládés-sárgájás keverékbe.
A kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük, és kisütjük. Sülés közben szépen feljön, de kivétel után beesik a középső része. Nem kell megijedni, mert mindig ilyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése